Maat 98

Babykleding loopt tot en met maat 92. Deze maat past over het algemeen goed bij kindjes van 18 tot 24 maanden. Maat 98 is de eerste maat kinderkleding. Deze maat zal geschikt zijn voor de meeste peuters vanaf een jaar of 2 tot een jaar of 3. Niet elk kind heeft dezelfde lengte op dezelfde leeftijd, waardoor de maat wat af kan wijken. Wil jij zeker weten dat je de juiste maat in huis haalt? Lees dan snel verder om er achter te komen hoe je de juiste kledingmaat voor jouw kindje kunt berekenen.

Maak hieronder je keuze en bekijk de maat:
Meisjes
Jongens

* Bij Kleertjes.com kan je de maattabellen voor baby’s en kinderen bekijken

Bekijk HIER de maten & tabellen bij Kleertjes >>

  • Voor jongens en meisjes de juiste maat
  • Eenvoudig de maten voor baby’s omrekenen
  • Bekijk de tabel met babymaten en kindermaten

Wanneer maat 98?

Nederlandse kindermaten zijn gebaseerd op de lengte van je kindje. Deze maat past goed als je kind tussen de 92 en 97 centimeter lang is. Je rondt de lengte namelijk naar boven toe af. Anders dan bij baby’s is het makkelijk om de lengte van je zoontje of dochtertje op te meten als hij of zij de peuterleeftijd bereikt heeft. Zet je kindje recht tegen de muur aan, waarbij je er op moet letten dat de hakken ook tegen de muur staan. Vervolgens meet je vanaf de voeten tot aan de bovenzijde van het hoofd voor de lengte.

De maattabel

92Maat 98104
2 jaar3 jaar4 jaar
87 - 92 cm93 - 98 cm99 - 104 cm

98 of 104 nodig?

Veel ouders twijfelen tussen maat 98 of maat 104. Dit zijn namelijk typische maten waar je kind voor je gevoel net tussen valt. Kinderen groeien razendsnel, waardoor kleding al snel te klein wordt. Een goed handvat bij het bepalen van de juiste kledingmaat is de lengte van je kind. Deze lengte mag niet langer dan 98 cm zijn voor maat 98. Is je kindje al langer? Ga dan voor maat 104. Bij twijfel kun je het beste kiezen voor de grotere maat, want het is zonde als je kind alweer snel uit de nieuwe kleding groeit.

Maat 98

Omrekenen

Wil jij bij een buitenlandse webshop winkelen en zie je andere maten staan dan er in Nederland gebruikt worden? Maat 98 kun je eenvoudig omrekenen naar Engelse of Amerikaanse kindermaten. Maat 98 staat gelijk aan de US kindermaat 3T. De UK (Engelse) kindermaat die gelijk staat aan maat 98 is maat 2-3. De leeftijd van het kind staat hier gelijk aan de juiste maat kinderkleding.

Welke schoenmaat bij deze kledingmaat

De meeste kinderen hebben deze maat als ze 3 jaar oud zijn. Ben jij benieuwd welke schoenmaat je kleintje heeft? Gemiddeld genomen heeft je kindje op dit moment schoenmaat 25, 26 of 27. Je kunt dit zelf opmeten door de omtrek van de voet op een blad papier te tekenen en deze op te meten of door je kindje de voeten stil te laten houden terwijl jij de lengte meet.

Kinderkleding cadeau doen

Als je van plan bent om kinderkleding cadeau te doen, is het verstandig om even bij de ouders te peilen welke maat je nodig hebt of hoe lang het kindje is. Als je het geheim wilt houden kun je ook uitgaan van de leeftijd van het kindje. Wanneer je twijfelt over de juiste maat ga je liever een maatje groter. Zo heeft hij of zij een stuk langer plezier van het cadeau!

Plaats een reactie