Maat 98 kinderkleding

Babykleding loopt tot maat 92. Meestal past maat 92 goed bij kindjes van 18 tot 24 maanden. Maat 98 is de eerste maat kinderkleding en geschikt voor de meeste peuters vanaf 2 tot 3 jaar. Elke kind zijn lengte is anders, dus de maat kan iets afwijken. Wil je zeker weten dat je de juiste maat hebt? Lees snel verder om te leren hoe je de juiste kledingmaat voor je kind kunt bepalen.

Wanneer kies je voor maat 98 kinderkleding?

Nederlandse kindermaten zijn gebaseerd op de lengte van je kind. Maat 98 past goed als je kind tussen 92 en 97 centimeter lang is. Je rondt de lengte naar boven af. Het is makkelijk om de lengte van je peuter op te meten. Laat je kind rechtop tegen de muur staan en meet vanaf de voeten tot de bovenkant van het hoofd.

Verschil tussen maat 98 en 104

Veel ouders twijfelen tussen maat 98 en maat 104. Deze maten vallen vaak in het midden. Kinderen groeien snel, dus kleding wordt snel te klein. Een goede indicatie voor de juiste maat is de lengte van je kind. Als je kind niet langer is dan 98 cm, kies dan maat 98. Is je kind al langer? Kies dan voor maat 104. Bij twijfel is het beter om een grotere maat te kiezen, zodat je kind langer plezier heeft van de kleding.

Omrekenen naar andere maten
Als je wilt winkelen bij een buitenlandse webshop en andere maten ziet dan in Nederland worden gebruikt, kun je maat 98 eenvoudig omrekenen. Maat 98 komt overeen met US kindermaat 3T en Engelse kindermaat 2-3. De leeftijd van het kind komt overeen met de juiste maat kinderkleding.

Welke schoenmaat?

De meeste kinderen hebben maat 98 als ze 3 jaar oud zijn. De gemiddelde schoenmaat op dat moment is 25, 26 of 27. Je kunt dit zelf meten door de omtrek van de voet op papier te tekenen en op te meten, of door je kindje stil te laten staan terwijl je de lengte meet.

Kinderkleding cadeau doen
Als je van plan bent om kinderkleding cadeau te doen, vraag dan aan de ouders welke maat je nodig hebt of hoe lang het kindje is. Als je het geheim wilt houden, kun je ook uitgaan van de leeftijd. Als je twijfelt over de maat, kies dan liever een maat groter. Zo heeft het kind langer plezier van het cadeau!

Kinderkleding maattabel

Nederlandse maat Leeftijd Lichaamslengte
Maat 92 2 jaar 87 – 92 cm
Maat 98 3 jaar 93 – 98 cm
Maat 104 4 jaar 99 – 104 cm


Categories:

Tags: