maat 92

Maat 92: Voor kinderen van 18-24 maanden oud.

Het vinden van de juiste maat voor babykleding kan lastig zijn. Maat 92 is geschikt voor kinderen met een lengte van 87-92 cm, wat meestal overeenkomt met een leeftijd van 18-24 maanden. Het gewicht speelt ook een rol bij het bepalen van de maat. We hebben alle informatie voor je op een rijtje gezet, zodat je weet wanneer je maat 92 moet kopen voor je kind.

Hoe je maat kunt opmeten:

Je kunt de lengte van je kind eenvoudig meten met een meetlat of meetlint. Laat je kind met de hielen tegen de muur staan en meet de afstand vanaf de voet tot aan de bovenkant van het hoofd. Onthoud dat de leeftijden slechts een indicatie zijn en dat het per kind kan verschillen. Als je kind tussen de 87 en 92 cm lang is, is maat 92 de juiste babymaat om te kopen. Bij twijfel kun je altijd een maat groter kiezen.

Nederlandse maat Leeftijd Lichaamslengte
86 1-2 jaar 81 – 86 cm
Maat 92 2 jaar 87 – 92 cm
98 3 jaar 93 – 98 cm

Hoe lang gaat kledingmaat 92 mee?

Over het algemeen zit een kind ongeveer een jaar in maat 92 voordat je weer nieuwe kleding moet kopen. Let ook op het merk van de kleding, omdat sommige merken kleiner of groter kunnen vallen. Er is een breed scala aan trendy babykleding beschikbaar in maat 92, dus er is genoeg keuze voor zowel jongens als meisjes. Benieuwd naar een skipak maat 92? Lees verder op onze andere pagina.


Categories:

Tags: