Maat 92

Officieel is maat 92 de laatste babymaat. Maatje 92 is bedoeld voor kinderen met een lengte van 87 tot 92 centimeter. Je dreumes zal deze lengte hebben wanneer hij of zij tussen de 18 en 24 maanden oud is. Het ene kindje is wat groter dan de ander en ook het gewicht kan verschil uitmaken bij het vinden van de juiste kledingmaat. Wij hebben alle informatie voor je op een rij gezet zodat jij weet wanneer je maat 92 moet kopen voor jouw kind.

Maak hieronder je keuze en bekijk de maat:
Meisjes
Jongens

* Bij Kleertjes.com kan je de maattabellen voor baby’s en kinderen bekijken

Bekijk HIER de maten & tabellen bij Kleertjes >>

  • Voor jongens en meisjes de juiste maat
  • Eenvoudig de maten voor baby’s omrekenen
  • Bekijk de tabel met babymaten en kindermaten

Wanneer baby kleding kopen maat 92

Het blijft lastig om babykleding te kopen. Vaak past je kindje de kleding niet voordat je het koopt en ook als je kleding cadeau wilt doen is het belangrijk om de juiste maat uit te zoeken. Baby maten zijn gebaseerd op de lengte van je kindje en zijn weergegeven in centimeters. Bij geboorte zit je baby waarschijnlijk in maat 50. Hij of zij groeit razendsnel in die eerste maanden en jaren. Na 1,5 jaar past jouw kleintje in deze maat. Dit is de laatste babymaat en is geschikt voor kinderen van 18 tot 24 maanden. Zeker bij de kleinere maatjes is ook het gewicht van je kindje van belang. Het ene kind kan iets meer wegen dan de andere en hierdoor een grotere maat nodig hebben.

Maat 92

Opmeten van de maat

De lichaamslengte van je kindje kun je zelf makkelijk opmeten met een meetlat of meetlint. Laat je kind met de hielen tegen de muur staan en de rug recht houden. Meet je kleintje vanaf de onderkant van de voet tot aan de bovenkant van zijn of haar hoofd. De leeftijden die gegeven worden zijn uiteraard maar een indicatie en gaat om gemiddelden. Het verschilt per kind aan welke maat het op welke leeftijd toe is. Wel is het een handige richtlijn om te hebben. Als jouw kindje tussen de 87 en 92 centimeter lang is, is maat 92 de juiste babymaat om te kopen. Vanaf 93 centimeter heb je een maat groter nodig. Bij twijfel tussen twee maten is het altijd aan te raden een maat groter te kopen.

De maattabel:

86Maat 9298
1-2 jaar2 jaar3 jaar
81 - 86 cm87 - 92 cm93 - 98 cm

Hoe lang deze kledingmaat?

Met kinderkleding doe je over het algemeen niet lang. Hoe ouder je kindje wordt, hoe langer je over het algemeen met de kleding kunt doen. Over het algemeen zit jouw kind een jaar in maat 92 voordat je weer moet gaan shoppen. Naast de lengte in combinatie met het gewicht van je dreumes is ook het merk van de kleertjes erg belangrijk. Het ene merk valt namelijk kleiner of juist ruimer dan de ander. Wil je kinderkleding kopen van een buitenlands merk? Dan kan het voorkomen dat maat 92 wordt aangeduid met 24M (24 maanden). In Frankrijk staat deze maat gelijk aan 2A (2 ans).

Hippe babykleding

In maat 92 is er gigantisch veel keuze uit hippe babykleertjes. Van stoere broekjes tot schattige rokjes en fleurige shirts en vestjes. Zowel voor jongens als meisjes valt er genoeg te kiezen.

Plaats een reactie