Maat 86

Maat 86 is een populaire babykledingmaat. De meeste kindjes zitten na hun eerste verjaardag in deze maat, als ze tussen de 12 en 18 maanden oud zijn. Vaak wordt babykleding in deze maat gekocht als verjaardagscadeautje voor de eerste verjaardag van een kleintje. Ook als je zelf kleding voor je baby gaat kopen, wordt er vaak niet gepast. Het wordt pas praktischer om in de winkel nieuwe kleding te passen wanneer je kindje zelf goed in staat is zich aan- en uit te kleden. Om de juiste maat te bepalen, kijk je naar de lengte van jouw kindje. Baby’s met deze maat zijn tussen de 81 een 86 centimeter lang.

Maak hieronder je keuze en bekijk de maat:
Meisjes
Jongens

* Bij Kleertjes.com kan je de maattabellen voor baby’s en kinderen bekijken

Bekijk HIER de maten & tabellen bij Kleertjes >>

  • Voor jongens en meisjes de juiste maat
  • Eenvoudig de maten voor baby’s omrekenen
  • Bekijk de tabel met babymaten en kindermaten

Bij hoeveel maanden maat 86?

Je kindje groeit hard in zijn of haar eerste levensjaar. Waar je bij de geboorte nog schattige babykleertjes in maat 50 kocht, is je zoontje of dochter rond de eerste verjaardag al 80 centimeter lang of nog langer. De maat babykleding die je nodig hebt, correspondeert altijd met de lichaamslengte. Je rond de lichaamslengte naar boven af om de juiste maat te bepalen. Een kindje van 79 centimeter lang past dus goed in babymaat 80, terwijl je voor een kindje van 81 centimeter beter maat 86 kunt kopen. Babymaat 86 is geschikt voor kindjes tussen de 1 jaar en 1,5 jaar. Babymaat 86 is heel populair om cadeau te doen. Als er goede aanbiedingen zijn, is maat 86 vaak snel uitverkocht.

Welke lengte en gewicht bij deze maat?

Babymaat 86 is geschikt voor kindjes met een lengte van 81 tot 86 centimeter. Niet alle kindjes groeien even snel, waardoor het kan zijn dat jouw kleintje al met 12 maanden in deze maat zit of dat je zoontje of dochter pas met 18 maanden in maat 86 past. Ook kan het zijn dat jouw baby een grotere of kleinere maat nodig heeft met een jaar omdat het lichaamsgewicht niet overeenkomt met deze maat. Om de juiste maat te bepalen voor jouw kindje, gebruik je een maattabel waarin je de lengte en het gewicht van je kleintje opzoekt. Doorgaans weegt een baby die deze maat heeft meer dan 11 kilogram. Er is geen heel specifieke indicatie, omdat het gewicht van een baby ouder dan 12 maanden erg kan verschillen. Soms is een kindje iets lichter of juist iets zwaarder, waardoor je wellicht een kleinere of een grotere baby kledingmaat nodig hebt.

Maat 86

Hoe lang in maat 86?

In het eerste jaar is je kindje razendsnel gegroeid. Hij of zij heeft maar liefst 5 of zelfs 6 kledingmaten gehad. Na de eerste verjaardag groeit je kleintje wat minder snel en kun je dus wat langer met kleding doen. Ergens tussen de 12 en 18 maanden maakt je kindje de overstap naar deze maat. Gemiddeld blijft je kindje een half jaar lang in deze babymaat passen. Vanaf 20 maanden gaat je kindje over naar maat 92. Dit is officieel gezien de laatste babymaat. Maat 92 past tot 2 jaar of zelfs nog wat langer.

Hieronder de maattabel voor deze babymaat en meer:

LeeftijdKledingmaat (lichaamslengte in cm)
0 - 150
1 - 256
2 - 462
4 - 668
6 - 974
9 - 1280
12 - 1886
18 - 2492

Plaats een reactie