maat 86

Maat 86 is de populairste babykledingmaat voor kindjes tussen de 12 en 18 maanden oud. Het is een veelgekochte maat voor de eerste verjaardag en het praktischer om kleding te passen wanneer het kindje zichzelf kan aankleden. De juiste maat kun je bepalen aan de hand van de lengte van je kindje, waarbij maat 86 geschikt is voor baby’s tussen de 81 en 86 centimeter lang.

Bij hoeveel maanden past maat 86?

In het eerste levensjaar groeit je kindje snel. Bij de eerste verjaardag is de lengte meestal al 80 centimeter of langer. De maat babykleding komt overeen met de lichaamslengte en wordt afgerond naar boven. Dus een kindje van 79 centimeter past goed in maat 80, terwijl een kindje van 81 centimeter beter maat 86 kan dragen. Maat 86 is geschikt voor kindjes tussen 1 en 1,5 jaar oud en wordt vaak cadeau gegeven. Het kan snel uitverkocht zijn als er goede aanbiedingen zijn.

Wat zijn de lengte en het gewicht bij deze maat?

Maat 86 is geschikt voor kindjes met een lengte tussen 81 en 86 centimeter. Niet alle kindjes groeien even snel, dus jouw kleintje kan al op 12 maanden in deze maat passen of pas op 18 maanden. Het kan ook zijn dat jouw baby een andere maat nodig heeft vanwege het gewicht. Je kunt een maattabel gebruiken om de juiste maat voor jouw kindje te bepalen aan de hand van de lengte en het gewicht. Over het algemeen weegt een baby met maat 86 meer dan 11 kilogram, maar het gewicht kan variëren.

Hoe lang past je kindje in maat 86?

In het eerste jaar groeit je kindje snel, maar na de eerste verjaardag gaat de groei wat langzamer. Gemiddeld blijft je kindje ongeveer een half jaar in maat 86 passen. Vanaf 20 maanden gaan kindjes over naar maat 92, wat de laatste babymaat is. Maat 92 past tot 2 jaar of zelfs langer.

Kledingmaten op basis van Leeftijd en Lichaamslengte


Categories:

Tags:


Leeftijd (in maanden) Kledingmaat (lichaamslengte in cm)
0 – 1 50
1-2 56
2-4 62
4-6 68