Maat 68

Aanstaande mamma’s en pappa’s zijn meestal super enthousiast om babykleertjes te kopen en bereiden zich zo goed mogelijk voor op de komst van hun baby. De juiste kleding of schoenen kiezen kan echt een uitdaging zijn. Het gebeurd maar al te vaak dat men een verkeerde maat kleding of schoeisel koopt wanneer men het kind niet bij zich heeft. Maten schatten is niet altijd het beste en dit blijkt ook uit het gezegde, meten is weten. Als je weet hoe maten berekend of bepaald worden dan zal dit je zeker helpen om in het vervolg de juiste keuzes te maken. Als je nou schoenen, rompertjes, jassen of mutsen wil kopen, het principe achter het bepalen van een maat kan echt veel verschil maken. Hieronder meer over maat 68.

Maak hieronder je keuze en bekijk de maat:
Meisjes
Jongens

* Bij Kleertjes.com kan je de maattabellen voor baby’s en kinderen bekijken

Bekijk HIER de maten & tabellen bij Kleertjes >>

  • Voor jongens en meisjes de juiste maat
  • Eenvoudig de maten voor baby’s omrekenen
  • Bekijk de tabel met babymaten en kindermaten

Alles over maat 68 als babymaat

Maat 68 is een maat voor baby’s die tussen de 63 en 68 centimeter lang zijn en tussen de 7 en 8 kilogram wegen. Doorgaans is dit de maat voor baby’s tussen de 4 tot 6 maanden. De leeftijd is echter niet de beste manier om te kijken als de maat past bij je kind omdat niet alle kinderen even groot zijn, sommige groeien snel en anderen wat trager. De borstomvang bij deze maat is tussen de 43 en 45,5 centimeter. De taille in centimeter is 44 tot wel 45 centimeter breed. De hoofdomtrek is 43 centimeter. Je kunt de maten van je baby opnemen om erachter te kunnen komen als je baby past in de categorie voor maat 68. Als je baby pas geboren is dan past maat 50 meestal perfect. Ouders van prematuur geboren baby’s zullen ook een maatje kleiner dan 50 moeten uitkiezen.

Maattabel raadplegen ter voorkoming verkeerde keus

De meeste mensen kopen ook schoentjes voor hun baby. Dat mag maar is eigenlijk helemaal niet nodig, de schoentjes zijn pas nodig wanneer de baby echt begint te lopen. In de tussentijd is het wel belangrijk om de voetjes van je baby warm te houden met sokjes. Wat is de juiste sokken maat voor jouw baby? Er is een maattabel die je kunt raadplegen, dit zal je helpen om geen verkeerde aankoop te doen. Voor kinderen onder de 1 jaar zijn er slechts 4 maten beschikbaar als het op sokken aankomt. Het belangrijkste is gewoon dat een sokje niet strak moet zitten, een beetje losjes is echter geen probleem tenzij je daar moeite mee hebt. Baby’s kunnen niet praten en je dus niet vertellen als hun kleding te strak zit, dus zal jij als ouder dit zelf moeten nagaan. Ook al heb je volgens de maattabel gewerkt, nakijken kan uiteraard geen kwaad.

Maat 68

Variërende kledingmaten

Er is tevens nog een factor waar je rekening mee moet houden. De maat van kleding kan per merk namelijk ook een beetje variëren. Verder is het verstandig om niet teveel babykleding van één maat te kopen omdat kinderen omdat baby’s als kool groeien. Voordat je denkt zijn ze dus uit hun met zorg uitgekozen babykleertjes gegroeid. Een maat blijft vaak genoeg niet langer dan anderhalve maand perfect passen. De kledingmaat geldt voor vrijwel alle babykleding met uitzondering van mutsjes en sokken. Vaak is er op de mutsen wel aangegeven voor welke leeftijdscategorie het bestemd is.

Plaats een reactie