Maat 56 Babykleding

Babykledingmaten zijn gebaseerd op de lengte van je baby in centimeters. Doorgaans past een baby van 1 tot 2 maanden oud in maat 56. Het kan echter voorkomen dat je pasgeborene direct in deze maat past als hij of zij aan de grotere kant is. Maat 56 is geschikt voor baby’s die ongeveer 4 kilo wegen en tussen de 51 en 56 cm lang zijn.

Hoe lang kunnen baby’s maat 56 dragen?

Je baby kan snel uit maat 50 en 56 groeien. Over het algemeen is maat 50 geschikt voor baby’s tot 1 maand oud, terwijl maat 56 nodig is tot de leeftijd van 2 maanden. Na deze periode zou de groei van je baby wat vertragen en kan maat 62 ongeveer 2 maanden gedragen worden. Hoe lang je baby met deze maat doet, hangt ook af van de lengte bij de geboorte. De meeste baby’s hebben maat 50 nodig bij hun geboorte, maar er zijn ook grote baby’s die bijna direct in maat 56 passen. Dit komt omdat ze bovengemiddeld lang of zwaar zijn. Baby’s die meer dan 3500 gram wegen, kunnen snel in maat 56 passen. Deze baby’s zullen ook sneller naar maat 62 gaan. Zorg er wel altijd voor dat je voldoende kleding hebt in maat 50 en 56. Sommige baby’s worden geboren met maat 56, maar hebben ook maat 50 nodig voor de eerste week of weken.

Hoeveel rompers heb je nodig?
Voordat je baby wordt geboren, is het handig om wat kleding in maat 56 te kopen, zodat je voor de eerste paar weken genoeg hebt. Rompers zijn als het ondergoed van je baby. In de eerste weken kan je baby wel eens naast de luier poepen of plassen. Om te voorkomen dat je constant aan het wassen bent, is het verstandig om genoeg babyrompers te hebben.

Babyrompers in deze maat zijn gemaakt van zacht materiaal dat prettig aanvoelt op de huid van je baby. Het is handig om een paar wikkelrompers te hebben. Deze hoef je niet over het hoofdje van je baby te trekken, wat veel baby’s in de eerste weken niet prettig vinden.

Het kan slim zijn om ongeveer 10 rompers te hebben. Rompers met lange mouwen zijn handig om onder losse kleding te dragen of met alleen een broekje als het warm is. Mouwloze rompers of rompers met korte mouwen kunnen goed onder een shirt of boxpakje gedragen worden.

Babykleding maat 56 als kraamcadeau

Ben je op zoek naar een leuk cadeau voor een pasgeboren baby? Babykleding in maat 56 of maat 62 is een geweldig kraamcadeau. Om er zeker van te zijn dat de trui of broek die je cadeau doet, past bij het baby’tje, is het handig om naar de lengte op het geboortekaartje te kijken. Maat 56 is geschikt voor baby’s tussen de 51 en 56 cm lang. Bij twijfel is het beter om een maat groter te kiezen, bijvoorbeeld bij het kopen van een zachte babybadjas.

Kledingmaten op basis van Leeftijd en Lichaamslengte

Leeftijd Kledingmaat (lichaamslengte in cm)
0 – 1 50
1-2 56
2-4 62
4-6 68
6-9 74
9-12 80
12 – 18 86
18 – 24 92


Categories:

Tags: