Maat 56

Babymaten zijn gebaseerd op de lengte van jouw baby in centimeters. Normaliter is maat 56 geschikt voor een baby tussen de 1 en de 2 maanden oud. Mogelijk past jouw newborn al direct in deze maat als hij of zij aan de grote kant is. Deze maat past goed bij baby’s die rond de 4 kilo wegen en tussen de 51 en 56 cm groot zijn.

Maak hieronder je keuze en bekijk de maat:
Meisjes
Jongens

* Bij Kleertjes.com kan je de maattabellen voor baby’s en kinderen bekijken

Bekijk HIER de maten & tabellen bij Kleertjes >>

  • Voor jongens en meisjes de juiste maat
  • Eenvoudig de maten voor baby’s omrekenen
  • Bekijk de tabel met babymaten en kindermaten

Hoe lang kan baby maat 56 aan?

Je baby kan snel uit maat 50 en 56 groeien. Over het algemeen is maat 50 geschikt voor kindjes tot 1 maand en heeft je baby maat 56 nodig totdat hij of zij 2 maanden oud is. Hierna gaat het als het goed is wat langzamer en kan je baby 2 maanden lang maat 62 dragen. Hoe lang jouw baby met deze maat doet is ook afhankelijk van de lengte bij de geboorte. De meeste kindjes hebben maat 50 nodig als ze net geboren zijn, maar er zijn ook grote baby’s die bijna direct in maat 56 kunnen. Dit komt doordat ze langer zijn dan gemiddeld of zwaarder. Boven de 3500 gram kan jouw baby al snel in deze maat. Deze baby’s zullen ook sneller naar maat 62 gaan. Zorg er wel altijd voor dat je voldoende kleertjes in maat 50 en 56 in huis hebt. Sommige kleintjes worden met maat 56 geboren, maar doorgaans hebben ze ook maat 50 nodig de eerste week of weken.

Maattabel voor het omrekenen

LeeftijdKledingmaat (lichaamslengte in cm)
0 - 150
1 - 256
2 - 462
4 - 668
6 - 974
9 - 1280
12 - 1886
18 - 2492

Hoeveel rompers nodig?

Voor de geboorte van jouw kleintje wil je al wat kleertjes aanschaffen in maat 56. Zo weet je zeker dat je de eerste paar weken vooruit kunt. Rompers kun je zien als het ondergoed van je baby. In die eerste weken kan je kleintje nogal eens naast de luier poepen of plassen. Om te voorkomen dat je hele dagen aan het wassen bent, valt het aan te raden om genoeg babyrompers in te slaan.

Babyrompers in deze maat zijn gemaakt van heerlijk zacht materiaal, waardoor het prettig aanvoelt op de huid van je baby. Het is prettig om enkele wikkelrompers in huis te hebben. Deze hoeven niet over het hoofdje van je kindje, iets wat veel kindjes onprettig vinden in de eerste weken van hun leven.

Het kan verstandig zijn om een stuk of 10 rompers in huis te halen. Rompers met lange mouwen zijn fijn onder ruimvallende kleding of als het warm is met alleen een broekje er over. Mouwloze rompers of rompers met korte mouwen zitten goed onder een shirt of boxpakje.

Maat 56

Babykleding als kraamcadeau

Ben jij op zoek naar een leuk cadeautje voor een pasgeboren baby? Babykleding in deze maat of maat 62 is een uitstekend kraamcadeau. Om er zeker van te zijn dat het kleintje het truitje of broekje past dat jij cadeau doet, is het handig om even op het geboortekaartje te kijken naar de lengte van de newborn. Maat 56 is geschikt voor baby’s tussen de 51 en 56 cm lang. Bij twijfel kies je beter voor een maatje groter, bijvoorbeeld bij het aanschaffen van een zachte baby badjas.

Plaats een reactie