Maat 110

De maatvoering van kinderkleding is gebaseerd op de gemiddelde lengte van een kind op een bepaalde leeftijd. Maat 110 staat bijvoorbeeld voor een gemiddelde lengte van 110 cm oftewel 1,10 meter. Overigens gaat het hierbij wel om een maximale lengte bij deze kledingmaat. Is het kind langer dan 110 cm? Dan is het slim om zijn of haar kleding een maatje groter te bestellen. Maat 110 is vooral geschikt voor jongens en meisjes van 105 tot 110 cm lang. Meestal zijn kinderen zo’n 5 jaar oud als ze kledingmaat 110 dragen. Als ze net iets kleiner zijn, zeg tussen de 99 en 104 cm, dan is maat 104 heel geschikt. Verder hangt het ook af van de bouw van het kind of het al toe is aan deze maat. Een lang, wat slanker kind past soms net wat beter in een grotere kledingmaat. Ook een kleiner, maar wat steviger kindje vindt een grotere kledingmaat soms ook wat prettiger. Zeker voor opgroeiende kinderen is het natuurlijk wel zo fijn als ze zich goed kunnen bewegen in hun kleding. Buiten spelen, binnen ravotten of lekker knutselen gaat nog beter in mooie en comfortabele kleding. Gelukkig is er ook in maatje 110 allerlei leuke kinderkleding te koop.

Maak hieronder je keuze en bekijk de maat:
Meisjes
Jongens

* Bij Kleertjes.com kan je de maattabellen voor baby’s en kinderen bekijken

Bekijk HIER de maten & tabellen bij Kleertjes >>

  • Voor jongens en meisjes de juiste maat
  • Eenvoudig de maten voor baby’s omrekenen
  • Bekijk de tabel met babymaten en kindermaten

Maat 110

Maat 110 winkelen

Is jouw eigen kindje of het kind van je vrienden, broer of zus bijna toe aan maat 110? Dan is het goed om nu alvast wat kleding te kopen in die maat. Het leuke van kleuters van een jaar of 5 oud is dat ze al echt hun eigen mening beginnen te krijgen. Laat ze daarom gerust meebeslissen bij de aankoop van hun nieuwe kleding. Je kunt samen op pad gaan in fysieke winkels voor kinderkleding, maar ook kun je online je slag slaan. Een groot voordeel van online kinderkleertjes bestellen is dat je regelmatig aantrekkelijke acties en mooie aanbiedingen voorbij ziet komen.

Op deze manier kun je nog voordeliger je slag slaan. Als je je kinderen het mooiste wilt geven dat er is, hangt daar natuurlijk vaak een prijskaartje aan. Door slim in te kopen bij kleding voor je kleuter kun je toch nog heel wat besparen.

Koop je bij een Nederlandse webshop of in een Nederlandse kledingwinkel? Dan kun je heel eenvoudig filteren op de leukste broeken, shirtjes, truien, vestjes, jurkjes en jassen in maatje 110. Ga je op het internationale pad? Dan is het handig om te weten met welke buitenlandse maat overeenkomt. De Amerikaanse ofwel US maat 5T is hetzelfde als onze maat 110. De UK ofwel Engelse kledingmaat 5 staat eveneens voor onze kinderkledingmaat 110.

104Maat 110116
4 jaar5 jaar6 jaar
99 - 104 cm105 - 110 cm111 - 116 cm

Kleding kopen of zelf aan de slag?

Steeds meer ouders en grootouders kiezen ervoor om niet alleen kleding te kopen, maar ook om zelf de leukste outfits te maken. Ben je handig met naald en draad of ben je een fervent breier? Ga dan op zoek naar de mooiste patronen voor kinderkleding in maat 110. Je kunt ze uit speciale tijdschriften of boeken halen, maar ook kun je online kledingpatronen voor je zoon of dochter vinden.