Maat 104

Veel ouders vragen zich af bij welke leeftijd hun kindje in maat 104 past. Je kunt op basis van de gemiddelde leeftijd en lengte bepalen welke leeftijd bij een specifieke kindermaat hoort. Over het algemeen past maat 104 goed bij kinderen van 4 jaar. Is jouw kind erg groot voor zijn of haar leeftijd? Dan kan het zo zijn dat je maat 110 nodig hebt.

Maak hieronder je keuze en bekijk de maat:
Meisjes
Jongens

* Bij Kleertjes.com kan je de maattabellen voor baby’s en kinderen bekijken

Bekijk HIER de maten & tabellen bij Kleertjes >>

  • Voor jongens en meisjes de juiste maat
  • Eenvoudig de maten voor baby’s omrekenen
  • Bekijk de tabel met babymaten en kindermaten

Welke lengte en leeftijd bij maat 104

Welke maat jouw kind heeft hangt af van de lengte van je zoontje of dochtertje. Is je kind 4 jaar oud maar twijfel jij of je maat 104 of al maat 110 nodig hebt? Dan valt het aan te raden om de lengte van je kind op te meten. Dit doe je door je kind met de hielen en de rug tegen de muur aan te zetten en met een meetlint of rolmaat de lengte op te meten. Iedere kindermaat heeft een marge van 5 tot 6 centimeter naar beneden. Maat 104 past dus goed tussen de 99 en 104 centimeter. Is jouw kind al langer dan 104 centimeter? Dan heb je maat 110 nodig.

Omrekenen van de maat

Shop jij graag online en kom je daardoor regelmatig op een buitenlandse website terecht? De Engelse en Amerikaanse kindermaten verschillen van de Nederlandse maatvoering. Maat 104 staat gelijk aan de Amerikaanse (US) maat 4T en aan de Engelse (UK) maat 4. In deze landen werken ze namelijk met de leeftijd van het kind om de juiste maat aan te duiden.

98Maat 104110
3 jaar4 jaar5 jaar
93 - 98 cm99 - 104 cm105 - 110 cm

Welk gewicht hoort bij deze maat?

Bij kleine kindjes wordt de maat naast de lengte soms ook bepaalt door het gewicht. Bij maat 104 is dit echter niet meer het geval. Als je kind tussen de 99 en 104 centimeter lang is, moet deze maat goed passen ongeacht het gewicht van je kind. Er is een ruime keuze aan hippe, vrolijke en kleurrijke kinderkleding in maat 104. Jouw kind blijft waarschijnlijk een jaar in deze maat, waardoor je veel kinderkleding in deze maat aan kunt schaffen. Het is niet zo dat je zoon of dochter hier na enkele maanden weer uit is gegroeid. Hou er wel rekening mee dat kids zeer actief zijn en nogal eens over hun eigen voeten struikelen of van de fiets af vallen. Het is dus geen overbodige luxe om voldoende (spijker)broeken in deze maat in huis te halen!

Maat 104

Online kinderkleding kopen in deze maat / leeftijd

Vaak vinden kinderen het prettig als ze gewoon thuis hun nieuwe kleding kunnen passen. Je kunt bijvoorbeeld samen met je kleintje het aanbod online bekijken en de favoriete items direct in je winkelmandje gooien. Over het algemeen heb je de nieuwe kinderkleding in deze maat al binnen enkele werkdagen in huis. Heb je per ongeluk toch de verkeerde maat besteld? Dan kun je jouw bestelling gewoon retourneren en omwisselen voor een maatje groter of kleiner. Bij twijfel over de maat kun je het beste kiezen voor de grotere optie.

Plaats een reactie