Babysokjes

Het kopen van babysokjes is niet moeilijk wanneer je hebt bepaalt welke maat jouw kleintje nodig heeft. Babysokjes mogen lekker los zitten, maar niet zo los dat ze afzakken. Het belangrijkste is dat de sokken niet te klein zijn. In het eerste levensjaar van je kleintje zijn er ongeveer 4 verschillende maten die je baby verslijt.

Maak hieronder je keuze en bekijk de maat:
Meisjes
Jongens

* Bij Kleertjes.com kan je de maattabellen voor baby’s en kinderen bekijken

Bekijk HIER de maten & tabellen bij Kleertjes >>

  • Voor jongens en meisjes de juiste maat
  • Eenvoudig de maten voor baby’s omrekenen
  • Bekijk de tabel met babymaten en kindermaten

Snel groeiende babyvoetjes, welke babysokjes te bestellen?

Babyvoetjes groeien razendsnel en voor je het weet is je baby uit zijn of haar nieuwe schoentjes gegroeid. Bij babysokken heb je dit probleem gelukkig niet zo snel, omdat deze vaak lang door te dragen zijn. Gemiddeld groeien de voetjes van baby’s iedere 2-3 maanden één schoenmaat. Dit blijft zo tot een leeftijd van 2 jaar.

Babysokjes

Babysokjes newborn

Maataanduiding in de leeftijd is vrij gangbaar bij sokken en slofjes voor baby’s tot een jaar. De maat komt in dit eerste jaar ook niet zo heel precies. Goed passende sokken en slofjes worden belangrijker zodra je kleintje gaat lopen. Bij leggings en maillots wordt de maat vaak wel aangegeven centimeter lichaamslengte zoals je ook bij andere babykleding ziet. Een newborn die voldragen is, heeft gemiddeld kledingmaat 50. De schoenmaat van newborns, en dus de juiste maat babysokjes, is maat 10,11 of 12. Meestal staat in de sokjes 0 tot 3 maanden of zelfs 0 tot 6 maanden.

3 maanden

Met 3 maanden heeft jouw baby waarschijnlijk kledingmaat 62 en maat 13, 14 of 15 als schoenmaat. Meet de voetjes op als je zeker wilt zijn van de maat sokjes die je nodig hebt. Maat 13 is 7,9 cm, maat 14 is 8,5 cm en maat 15 is 9,1 cm. Let er ook op dat je kindje de sokjes niet makkelijk uit kan trekken. Zeker als hij of zij nog wat ouder is, wordt er veel met de voetjes gespeeld en raak je de babysokjes snel kwijt als deze niet voorzien zijn van stevig elastiek of een anti-sliprandje aan de bovenkant.

6 maanden

Rond de 6 maanden hebben kindjes gemiddeld kledingmaat 74 en schoenmaat 16, 17 of 18. Babysokjes koop je in een van deze maten of in maat 6 tot 12 maanden. Maat 16 staat gelijk aan een voetje van 9,7 cm, maat 17 is 10,3 cm en maat 18 is 11,0 cm. Over de sokjes kun je eventueel nog babyslofjes aantrekken als het buiten koud is.

1 jaar

Vanaf een maand of 7 kan het zijn dat je baby gaat beginnen met zichzelf optrekken aan een stoel of tafel. Als je kindje 10 maanden oud is kan je baby dan ook blijven staan. Om je kindje te helpen bij het ontwikkelen van deze grove motoriek, is het verstandig om te kiezen voor sokjes met anti-slip figuurtjes aan de onderkant. Kinderen van 1 jaar oud hebben vaak al kledingmaat 80/86 en schoenmaat 19, 20 of 21. Door de voeten van je kindje op te meten weet je welke maat het beste past. Maat 19 is 11,6 cm, maat 20 is 12,3 cm en maat 21 is 13,0 cm.

Plaats een reactie