Baby pakje

Ben je op zoek naar een leuk baby pakje voor je eigen kindje of wil je juist een leuk kledingsetje cadeau doen? Dan weet je vast dat er ontzettend veel te kiezen valt. Babykleding is er tegenwoordig in steeds meer stijlen, van sportief en hip tot nostalgisch en klassiek. Uitzonderingen daargelaten is geen enkele baby een echte fashionista. Kies daarom bij de aankoop van een baby pakje vooral voor een exemplaar dat je zelf mooi vindt. Natuurlijk is ook de maat van het pakje erg belangrijk. Bij een met zorg uitgekozen setje is het immers jammer als het kleintje het maar één keer aankan. Helemaal jammer is het wanneer het al te klein is op het moment dat het gegeven wordt. Bij cadeautjes is het daarom slim om eerst de juiste maat op te zoeken.

Maak hieronder je keuze en bekijk de maat:
Meisjes
Jongens

* Bij Kleertjes.com kan je de maattabellen voor baby’s en kinderen bekijken

Bekijk HIER de maten & tabellen bij Kleertjes >>

  • Voor jongens en meisjes de juiste maat
  • Eenvoudig de maten voor baby’s omrekenen
  • Bekijk de tabel met babymaten en kindermaten

Een baby pakje in de juiste maat

Voor een pasgeborene is maatje 50 of 56 meestal perfect. Is het kindje aan de vroege kant geboren? Dan kan babymaat 44 voldoende zijn. Maat 44 voor baby’s is een echt prematuren-maatje en vaak wat lastiger te vinden. Met een enorm online aanbod wordt jouw zoektocht naar een passend baby pakje voor vroeg geborenen gelukkig een stuk eenvoudiger. Ga je op zoek naar een leuk pakje voor een kindje van een maandje of twee? Dan kun je het beste kiezen voor maat 62 of zelfs 68.

Natuurlijk kun je ook alvast een baby outfit kopen voor over een paar maanden. Vanaf een half jaar oud passen de meeste baby’s maat 74 of zelfs 80. Richting de eerste verjaardag dragen veel baby’s maatje 86. Daarna, vanaf 18 maanden, is het tijd voor maat 92. Het kindje wordt nu echt al groter en valt eigenlijk al niet meer onder de term baby. Langzaamaan wordt het tijd om hem of haar een peuter te noemen.

Baby pakje

De juiste stijl

Als het om je eigen kindje gaat weet je natuurlijk precies wat hem of haar leuk staat. Laat je bij je aankoop van aan baby pakje dus vooral leiden door je eigen smaak en voorkeuren. Je kunt kiezen voor een outfit in vrolijke kleuren, maar ook voor een rustig effen pakje. Ook kun je gaan voor een lief klein kledingsetje met een opvallende print. Speciaal voor feestelijke momenten zijn er de vrolijkste jurkjes en kostuums voor baby’s. Hiermee valt jouw schattige kindje extra op.

Ga je een baby pakje kopen als cadeau, bijvoorbeeld voor het kindje van je vriendin, zus of collega? Dan is het prettig voor de ontvanger om rekening te houden met haar smaak. Zo weet je zeker dat het pakje echt gedragen gaat worden. Natuurlijk kun je ook van tevoren vragen welke soort babykleding de ontvanger het leukst vindt, maar dat kan wel de verrassing bederven. Kijk in een handige online babymaten tabel om te zien welke maat baby pakje je moet kopen. Heeft het kindje lange ouders of is het een lekker mollig baby’tje? Dan kan het slim zijn om een maatje groter te kopen dan de tabel aangeeft.

Maattabel voor baby’s:

LeeftijdKledingmaat (lichaamslengte in cm)
0 - 150
1 - 256
2 - 462
4 - 668
6 - 974
9 - 1280
12 - 1886
18 - 2492

Plaats een reactie