Baby jas

Met de winter voor de deur ben je natuurlijk op zoek naar comfortabele en warme babykleding voor je kleintje. Zo kunnen jullie lekker samen wandelen, zelfs als het buiten echt koud is en het gaat sneeuwen. Een goede aanvulling op zijn of haar garderobe is een fijn baby jasje. Het belangrijkste is dat de nieuwe baby jas goed zit. Kies daarom nooit voor een maat die veel te ruim is. De kans is dan immers groot dat je kleintje bedolven wordt door de vele stof. Te klein is uiteraard ook geen goed idee, want dan is er geen ruimte voor een extra laagje kleding. Let dus vooral op de juiste maat bij het kopen van een nieuw baby jasje.

Maak hieronder je keuze en bekijk de maat:
Meisjes
Jongens

* Bij Kleertjes.com kan je de maattabellen voor baby’s en kinderen bekijken

Bekijk HIER de maten & tabellen bij Kleertjes >>

  • Voor jongens en meisjes de juiste maat
  • Eenvoudig de maten voor baby’s omrekenen
  • Bekijk de tabel met babymaten en kindermaten

Welke maat baby jas nodig?

Bij de keuze voor een nieuwe baby jas is het goed om een maat te kiezen die je kindje het hele winterseizoen past. Je wilt immers niet dat de kleine uit het jasje groeit voordat de koude maanden van het jaar goed en wel voorbij zijn. Is je kindje nog echt klein en slechts een paar maanden oud? Kies dan voor een babyjasje in één van de kleinste maatjes, bijvoorbeeld 56, 62 of 68. Kindjes vanaf een maandje of vier tot een jaar kun je het beste een jas geven in maatje 74 of 80. Als je kindje rond een jaar oud is, moet je al uitkijken naar baby jasjes in grotere maten, zoals 86 en 92. Natuurlijk is dit slechts een gemiddelde. Een kind van lange ouders is bijvoorbeeld eerder toe aan de grotere kledingmaten. Daarnaast speelt ook het gewicht van je kindje een rol bij het bepalen van de juiste maat.

Baby jas

Baby jasje bestellen in een leuk model

Je kunt een effen jasje bestellen in een donkere of juist lichte kleur, maar ook een vrolijk printje is mogelijk. Bij sommige winkels kun je zelfs baby jasjes kopen met dezelfde print als je eigen jas. Overigens kun je de aanschaf van de nieuwe baby jas zo goedkoop of zo duur maken als je zelf wilt. Is de kans groot dat er hierna nog een kindje komt? Dan is een duurder jasje best gerechtvaardigd, want je gebruikt hem dan later gewoon nog eens!

Passende accessoires

Naast een lekker knus baby jasje is het verstandig om ook wat fijne accessoires te kopen. Denk bijvoorbeeld aan een schattig baby mutsje, dat het hoofdje van je kleine heerlijk warm houdt. Ook speciale baby wantjes zijn een goed idee. Zorg er wel voor dat je kindje deze niet kan verliezen. Je kunt onder meer kiezen voor wantjes die met een touwtje aan elkaar vast zitten. Overigens kun je deze baby wanten gewoon kopen in de winkel of bij één van de vele babykleding webshops. Daarnaast kun je ze ook gewoon zelf maken. Als je zelf niet zo creatief bent, is er vast wel een enthousiaste oma, tante of buurvrouw die met liefde een paar leuke winterse accessoires voor je kindje breit of haakt.

Maattabel:

LeeftijdKledingmaat (lichaamslengte in cm)
0 - 150
1 - 256
2 - 462
4 - 668
6 - 974
9 - 1280
12 - 1886
18 - 2492

Plaats een reactie