Maat 68 babykleding

Maat 68 is geschikt voor baby’s die tussen de 63 en 68 centimeter lang zijn en tussen de 7 en 8 kilogram wegen. Meestal is dit de maat voor baby’s van 4 tot 6 maanden oud. Echter, de leeftijd is niet altijd een goede indicatie omdat niet alle baby’s even groot zijn. De borstomvang voor maat 68 is tussen de 43 en 45,5 centimeter. De taille is ongeveer 44 tot 45 centimeter breed. De hoofdomtrek meet 43 centimeter. Je kunt de maten van jouw baby meten om te controleren of hij/zij in de maat 68 valt. Bij pasgeboren baby’s past maat 50 meestal goed. Voor prematuur geboren baby’s is een maat kleiner dan 50 nodig.

Babysokjes in plaats van schoenen

Raadpleeg de maattabel om verkeerde keuzes te voorkomen
Veel mensen kopen ook schoentjes voor hun baby, maar dit is eigenlijk niet nodig totdat de baby begint te lopen. In de tussentijd kun je de voetjes van jouw baby warm houden met sokjes. Gebruik een maattabel om de juiste maat sokken voor jouw baby te vinden en voorkom verkeerde aankopen. Voor kinderen onder 1 jaar zijn er 4 beschikbare maten voor sokken. Het belangrijkste is dat de sokken niet te strak zitten, een beetje losjes is prima, tenzij jouw baby daar moeite mee heeft. Baby’s kunnen niet praten, dus jij als ouder moet controleren of de kleding niet te strak zit. Het is ook verstandig om controle te houden, zelfs als je de maattabel hebt gebruikt.

Verschil babymaat per merk

Houd er rekening mee dat de maat van kleding per merk kan variëren. Koop ook niet teveel babykleding in dezelfde maat, omdat baby’s snel groeien. Voordat je het weet, zijn ze uit de zorgvuldig uitgekozen kleding gegroeid. Een maat past meestal maar anderhalve maand perfect. Deze maatregel geldt voor de meeste babykleding, behalve mutsjes en sokken. Op mutsen staat vaak aangegeven voor welke leeftijdscategorie ze geschikt zijn.

Maattabel

Kledingmaten op basis van Leeftijd en Lichaamslengte

Leeftijd (in maanden) Kledingmaat (lichaamslengte in cm)
0 – 1 50
1-2 56
2-4 62
4-6 68
6-9 74
9-12 80
12 – 18 86
18 – 24 92

Categories:

Tags: