Maat 110: Leeftijd en maattabel voor deze kindermaat

Is jouw kindje of het kind van iemand anders bijna toe aan maat 110? Bereid je dan voor op het kopen van kleding in die maat. Het leuke van kleuters van ongeveer 5 jaar oud is dat ze al een eigen mening beginnen te vormen. Laat ze daarom gerust meebeslissen bij het kopen van hun nieuwe kleding. Je kunt samen naar fysieke winkels gaan of online je slag slaan. Het voordeel van online bestellen is dat je vaak aantrekkelijke acties en aanbiedingen tegenkomt, waarmee je kunt besparen.

Op deze manier kun je nog voordeliger uit zijn. Als je je kinderen het beste wilt geven, is daar vaak een prijskaartje aan verbonden. Door slim in te kopen voor je kleuter kun je echter nog veel geld besparen.

Koop je bij een Nederlandse webshop of in een Nederlandse kledingwinkel? Dan kun je eenvoudig filteren op de leukste broeken, shirtjes, truien, vestjes, jurkjes en jassen in maat 110. Ga je voor internationale winkels? Dan is het handig om te weten welke buitenlandse maten overeenkomen. De Amerikaanse maat 5T is gelijk aan onze maat 110. De Engelse maat 5 staat ook voor onze kinderkledingmaat 110.

Nederlandse maat Leeftijd Lichaamslengte
Maat 104 4 jaar 99 – 104 cm
Maat 110 5 jaar 105 – 110 cm
Maat 116 6 jaar 111 – 116 cm

Kleren kopen of zelf maken?

Steeds meer ouders en grootouders kiezen ervoor om niet alleen kleding te kopen, maar ook om zelf outfits te maken. Ben je handig met naald en draad of een fervent breier? Ga dan op zoek naar de mooiste patronen voor maat 110 kinderkleding. Je kunt ze vinden in speciale tijdschriften of boeken, maar ook online.Categories:

Tags: