Maat 104 kinderkleding

Veel ouders vragen zich af wanneer hun kind in maat 104 past. Je kunt dit bepalen op basis van de gemiddelde leeftijd en lengte. Over het algemeen is maat 104 geschikt voor kinderen van 4 jaar. Maar als je kind voor zijn of haar leeftijd erg groot is, heb je mogelijk maat 110 nodig.

Lengte en leeftijd voor maat 104

De maat van je kind hangt af van zijn of haar lengte. Als je twijfelt tussen maat 104 en maat 110 voor je 4-jarige, meet dan de lengte van je kind op. Laat je kind met de hielen en rug tegen de muur staan en meet de lengte met een meetlint. Elke kindermaat heeft een marge van 5 tot 6 centimeter naar beneden. Maat 104 past dus goed bij kinderen tussen de 99 en 104 centimeter. Als je kind al langer is dan 104 centimeter, heb je maat 110 nodig.

Omrekenen van de maat
Als je online winkelt op buitenlandse websites, kan het nodig zijn om de maat om te rekenen. Maat 104 komt overeen met maat 4T in de Verenigde Staten en maat 4 in het Verenigd Koninkrijk. In deze landen wordt de maat namelijk bepaald op basis van de leeftijd van het kind.

Gewicht van invloed bij maat 104?

Bij kleine kinderen wordt de maat soms ook bepaald door het gewicht, maar bij maat 104 is dit niet het geval. Als je kind tussen de 99 en 104 centimeter lang is, zou deze maat moeten passen, ongeacht het gewicht. Er is een ruime keuze aan hippe, vrolijke en kleurrijke kinderkleding in maat 104. Je kind zal waarschijnlijk ongeveer een jaar in deze maat passen, dus je kunt veel kleding in deze maat kopen. Kinderen zijn echter erg actief en kunnen wel eens struikelen of van de fiets vallen, dus het is handig om voldoende (spijker)broeken in deze maat te hebben!

Online winkelen voor kinderkleding in deze maat/leeftijd
Kinderen vinden het vaak prettig om thuis kleding te passen. Samen met je kind kun je online kijken naar het aanbod en de favoriete items directbestellen. Over het algemeen heb je de nieuwe kinderkleding in maat 104 binnen enkele werkdagen in huis. Als je per ongeluk de verkeerde maat hebt besteld, kun je de bestelling gewoon retourneren en omruilen voor een grotere of kleinere maat. Als je twijfelt over de maat, kun je het beste kiezen voor de grotere optie.

Nederlandse maat Leeftijd Lichaamslengte
Maat 98 3 jaar 93 – 98 cm
Maat 104 4 jaar 99 – 104 cm
Maat 110 5 jaar 105 – 110 cm


Categories:

Tags: